Radeloosheid na diefstal van telefoon

De Nederlandse brandweerman Dennis van Grieken is ten einde raad. Bij een inbraak in een dienstwagen van de brandweer, heeft iemand gistermiddag zijn privételefoon weggenomen.

En daarop staan foto’s van zijn afgelopen zondag geboren dochtertje Louise Catharina Mathilde. Close-upfoto’s van de kleine spruit en die van het kind op de buik van zijn vriendin Joëlle. Kiekjes die elke trotse vader maakt en graag deelt met familie, vrienden en collega’s. “Het zijn de enige foto’s die ik van vlak na de geboorte heb.”Van Grieken parkeert gistermiddag kort na drie uur zijn busje, met achterop de brandweerboot, op de Notaris d’Aumerielaan in Reeuwijk-Brug (provincie Zuid-Holland). De boot wordt te water gelaten voor een vaartocht. “Dat doen we vaker. Tests uitvoeren, kijken naar opstappunten en zo.”

Al pratend met een collega, bergt Van Grieken eerst nog zijn telefoon op. Maar kennelijk niet goed genoeg. Terwijl de brandweermannen op de ‘s Gravenbroekseplas varen, slaat de dief de zijruit van de bestelbus in en grist de telefoon weg.

Foto’s niet te vervangen

De alarmcentrale van de brandweer meldt hem dat er is ingebroken in de bus. Van Grieken en zijn collega spoeden zich naar de wal en daar blijkt al snel dat de diefstal verstrekkende gevolgen heeft. Een telefoon is te vervangen, maar de foto’s die er op staan niet.

Ze zijn, benadrukt hij, onvervangbaar. “Die foto’s wil je aan iedereen laten zien,” zegt de trotste vader van de kleine Louise. “Nee, ik heb geen foto’s gemaakt met een fototoestel. Ja, zo gaat dat tegenwoordig. Je telefoon ligt het dichtste bij.”

Zoektocht

De politie is woensdagmiddag snel ter plaatse. Er wordt nog gezocht naar de verdachte die door getuigen wordt omschreven als een blanke man van een jaar of 30, kalend hoofd, korte broek en een wit T-shirt of hemd. De verdachte is na de inbraak weggereden op een fiets over de Ree, in de richting van de Korssendijk.

Dennis van Grieken en zijn vriendin Joëlle hopen dat iemand iets meer kan vertellen over de dader, of – nog belangrijker – waar de telefoon is.

Bron: http://www.hln.be

Advertisements