Zomer, dus wees extra alert op inbraak

De politie meldt een daling van het aantal woninginbraken in Weesp en blijft de bekende tips geven om inbraken het inbrekers niet makkelijk te maken.

https://www.flickr.com/photos/koeienmolensbomen/15204818107

Om een nieuwe stijging van inbraken te voorkomen, roept de politie op om in periode extra alert te zijn en direct 1-1-2 te bellen bij verdachte situaties.

Openstaande ramen

In de zomer wordt veel ingebroken door insluiping. De politie: “Bij openstaande ramen en deuren zijn inbrekers zo binnen en is de kans dat zij sporen achterlaten – en zo’n inbraak opgelost kan worden – heel klein.”

Vakantie

http://randfonteinherald.co.za/178406/southlandstraat-inbraak/

Daarnaast constateert de politie dat er toch nog steeds vakantiegangers zijn die hun huis zo achter dat duidelijk zichtbaar is dat er niemand thuis is. “Goede afspraken met buren over post weghalen en bijvoorbeeld zelf al tijdschakelaars op lampen instellen, kunnen inbraak voorkomen.”

Aanhouding

http://www.imdb.com/title/tt0580517/

In Weesp, Huizen en Hilversum heeft de politie eerder dit jaar extra (onopvallend) gesurveilleerd meer voertuigcontroles uitgevoerd en voorlichting gegeven. Ook zijn er inbrekers aangehouden. Samen heeft dat geleid tot een daling van het aantal inbraken in de regio, na een piek stijging in de periode daarvoor, zo meldt de politie.

Advertisements